Προβολή ταινίας ακράτειας 8.4.2013 Συκιές

Η ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού  η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών  και το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων την Δευτέρα 8 Απριλίου 2013,  στο κλειστό  θέατρο Συκεών  στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

 Από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώθηκαν άνδρες και γυναίκες,  κυρίως ηλικιωμένοι,  και παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας του ΙΜΟΠ για την ακράτεια ούρων.  Μετά το τέλος της 25λεπτης προβολής, ο Επίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας , κ. Απόστολος Αποστολίδης  κάλεσε τους παρευρισκόμενους να θέσουν ανοικτά  τις ερωτήσεις τους σχετικά με το θέμα. Το κοινό ανταποκρίθηκε με πλήθος ερωτήσεων που αφορούσε προσωπικά τους ίδιους ή γνωστά τους πρόσωπα. Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι η πλειοψηφία είχε καλή ενημέρωση επάνω στο θέμα, και πολύ συγκεκριμένες απορίες, στις οποίες απαντούσε ο κ. Αποστολίδης. 

Ο καθ. Ουρολογίας Α.Π.Θ. και πρόεδρος του ΙΜΟΠ, κ. Δημήτρης Χατζηχρήστου πήρε τον λόγο αμέσως μετά  εστιάζοντας στα ταμπού που συνήθως αποτελούν αυτά τα προβλήματα και παρότρυνε τους  καλεσμένους να ενημερωθούν και να αναζητήσουν λύση στο πρόβλημα.

Κατόπιν, οι προσκεκλημένοι πέρασαν  στο φουαγιέ του θεάτρου, όπου σερβίρονταν καφές αναψυκτικά και κεράσματα και όπου κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σε σχέση με την ακράτεια ούρων αλλά και την αξιολόγηση της ταινίας που είδαν. Περισσότεροι από δέκα συνεργάτες του ΙΜΟΠ βρίσκονταν στον χώρο προκειμένου να τους διευκολύνουν στην συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και να τους πληροφορήσουν για τα δημόσια ιατρεία στα οποία μπορούν να απευθύνονται  για την αντιμετώπιση της ακράτειας.

Το ΙΜΟΠ ευχαριστεί όλους του συμμετέχοντες στην εκδήλωση και θα συνεχίσει τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα  Ουρολογικών Παθήσεων με  μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

 

Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε:

  • Τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη  και τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νεάπολής Συκεών Συκεών – Νεάπολης Κώστα Νικολόπουλο για την συνδιοργάνωση.
  • Τον κ. Αριστείδη Γαλανό,  πρόεδρο του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.
  • Τον κ. Γιάννη Δαλάτση, δημοτικό σύμβουλο 

χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των οποίων δεν θα  ήταν δυνατή  η πραγματοποίηση της εκδήλωσης.