Πρόγραμμα

Πόσες φορές συζητάμε τα προβλήματα των ασθενών μεταξύ μας; Πόσο συχνά αναζητάμε μια δεύτερη γνώμη;  Πόσες φορές τα σενάρια στα εκπαιδευτικά προγράμματα  φαίνονται ελλιπή ή μη ρεαλιστικά;

Το φετινό φροντιστήριο αλλάζει δομή: συνδέει 2 από τις πλέον επιτυχημένες εκπαιδευτικές δράσεις μας: το καθιερωμένο κλινικό φροντιστήριο Λειτουργικής Ουρολογίας με το εξίσου επιτυχημένο Andrology update που παρουσιάσαμε πέρυσι ανανεωμένο και υποδεχτήκατε ένθερμα.

Ωστόσο δεν μένουμε εκεί. Προχωράμε με μια ακόμη καινοτομία. Παρουσιάζουμε, για πρώτη φορά, ζωντανά, μπροστά στους εκπαιδευόμενους, ασθενείς, οι οποίοι εξιστορούν τις εμπειρίες τους και αφηγούνται τόσο την ταλαιπωρία τους από την πάθηση, όσο και τον δύσκολο δρόμο προς τη θεραπεία. Στόχος είναι να αποτελέσει το φροντιστήριο μια πραγματική αναπαράσταση του ιατρείου μας, καθώς παρακολουθούμε συναδέλφους αντιμέτωπους με τον ίδιο τον ασθενή. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, και μέσα από την αναγκαία μίξη της τεκμηριωμένης ιατρικής και της κλινικής εμπειρίας, εξασφαλίζουμε την ανανέωση της γνώσης πάντα στο πλαίσιο της προσπάθειας να δώσουμε λύση στα συμπτώματα των ασθενών μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους.

Πιστεύουμε ότι η πρωτοποριακή αυτή δομή θα αποδειχθεί καταλυτική για την εφαρμογή της νέας γνώσης στην κλινική πράξη. Προσδοκούμε να αποτελέσει το πλέον πρακτικό φροντιστήριο που ιστορικά έχει κάνει το ΙΜΟΠ.

Σας προσκαλούμε να μετέχετε ενεργά στο φετινό Κλινικό Φροντιστήριο Λειτουργικής Ουρολογίας/Ανδρολογίας το οποίο δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να μάθουμε και μέσα από συζήτηση να καταλήξουμε στα ενδεδειγμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα.

 

Δημήτρης Χατζηχρήστου
Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ.
Πρόεδρος ΙΜΟΠ

Επισυναπτόμενα αρχεία: