Ημερίδα για τη Σεξουαλικότητα και τον Έρωτα

Θεσσαλονίκη 9 Μαΐου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεπιστημονική Ημερίδα με θέμα «Έρωτας και Σεξουαλικότητα» διοργανώνεται στις 16 Μαΐου 2012, από μέλη του επιστημονικού προσωπικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για θέμα κλασικό και πάντα επίκαιρο, που απασχολεί κατά κύριο λόγο τους νέους ανθρώπους. Φιλοδοξώντας να ρίξουν φως σε αγωνιώδη ερωτήματα για το σώμα, τη σεξουαλικότητα, τον ρόλο του έρωτα στην ψυχολογική υγεία αλλά και στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη του ανθρώπου, μέλη Δ.Ε.Π., αλλά και προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και διδάκτορες από επτά τμήματα σχολών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου (Φιλοσοφίας, Θεολογίας, Φιλολογίας,  Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Νομικής, Ιατρικής, Βιολογίας), είχαν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτής της διεπιστημονικής ημερίδας.

Η εκδήλωση έχει ως στόχο να εκτεθεί το πολύτροπο και πολύσημο του θέματος, με αποτέλεσμα την πρόκληση ενός δημιουργικού διαλόγου, μακριά από επικίνδυνες βεβαιότητες, προλήψεις και δαιμονοποιήσεις, στις οποίες εξακολουθεί να παγιδεύεται μία μεγάλη μερίδα των νέων, και να δοθούν οι επιστημονικές απαντήσεις που υπάρχουν. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές ανήκουν όλοι στο επιστημονικό εκπαιδευτικό δυναμικό του Α.Π.Θ. και χαίρουν μεγάλης αναγνώρισης στον τομέα τους.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία ευγενικώς παραχωρήθηκε από τον Πρόεδρό του, κ. Αβραμόπουλο, τελεί υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του Α.Π.Θ.. Ο εκδοτικός οίκος «Αρμός», ευγενικά προσφερθείς, χορηγεί την εκδήλωση.

Η ημερίδα ξεκινά στις 9 το πρωί, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Για επιπλέον πληροφορίες, επικοινωνήστε: Αστέριος Κεχαγιάς, τηλ.: 6976831469. 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Άσπα Πάσσιου

Γραφείο επικοινωνίας ΙΜΟΠ

aspa.passiou@imop.gr

τηλ.:  2310228028, 6946065989