6ο Ελληνικό Διαδραστικό Σχολείο Ουρολογίας

Θεσσαλονίκη 12 Απριλίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΙΜΟΠ

 

6ο Ελληνικό Διαδραστικό Σχολείο Ουρολογίας

Το Ελληνικό Διαδραστικό Σχολείο Ουρολογίας πραγματοποιείται για 6η συνεχή χρονιά μεταξύ 18 και 21 Απριλίου 2013 στην Πορταριά Πηλίου.

Το ΙΜΟΠ προχωρά στη διοργάνωση του 6ου Διαδραστικού Σχολείου Ουρολογίας, του πιο σημαντικού εκπαιδευτικού θεσμού στον συγκεκριμένο τομέα. Με την πολύτιμη εμπειρία που του δίνουν οι προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις, όπου οι συμμετέχοντες έχουν “ίσο χρόνο” με τους διδάσκοντες και όπου η τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση συναντά την καθημερινή κλινική πράξη και εμπειρία, το ΙΜΟΠ θα λειτουργήσει και φέτος το Σχολείο στην Πορταριά Πηλίου, μεταξύ 18 και 21 Απριλίου. Απευθύνεται αποκλειστικά σε ουρολόγους που αναζητούν την νέα γνώση και την διαρκή.

Σκοπός του Σχολείου είναι να εκθέσει τις επικρατούσες τάσεις της επιστήμης και να συζητήσει με τους συναδέλφους ουρολόγους τρόπους σύγχρονης αντιμετώπισης που διέπονται από την ορθή κλινική πράξη και την ιατρική με επίκεντρο τον άρρωστο. Μέσα από φροντιστήρια, διαδραστικά σεμινάρια, βήμα-βήμα συζήτηση χειρουργικών τεχνικών και των επιπλοκών τους, καθώς και με ομάδες εργασίας γίνεται προσπάθεια ομοφωνίας σε διαγνωστικά και θεραπευτικά διλήμματα με γνώμονα την τεκμηριωμένη ιατρική και την κλινική εμπειρία. Δίδεται επίσης η δυνατότητα ευρείας συζήτησης απόψεων και το κυριότερο, η άμεση επικοινωνία εκπαιδευτών/ εκπαιδευομένων.

Την ομάδα των εκπαιδευτών φέτος απαρτίζουν 32 διαπρεπείς ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και εκπαιδευτές όλων των πανεπιστημίων της χώρας, με σημαντική παρουσία και αναγνώριση τόσο στον ελληνικό όσο και στο διεθνή επιστημονικό στίβο, γεγονός που εγγυάται την υψηλή ποιότητα του επιμορφωτικού προγράμματος.

Καθώς το ΙΜΟΠ υιοθετεί τις νεότερες τεχνολογίες στην λειτουργία του αλλά και στις εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνει, η χρήση φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών ή tamplets είναι επιβεβλημένη τόσο για τους εκπαιδευτές όσο και για τους συμμετέχοντες στη εκαπιδευτική διαδικασία. Το πρόγραμμα του Σχολείου είναι φέτος αφιερωμένο ιδιαιτέρως στους Ουρολογικούς καρκίνους και στις παρεπόμενες αυτών ασθένειες.

 

Επισυναπτόμενα αρχεία: