Ανακοίνωση ΙΜΟΠ

Ανακοίνωση ΙΜΟΠ

Με το βραβείο του καλύτερου κριτή για το 2011, τιμήθηκε ο επίκουρος καθηγητής Ουρολογίας-Νευροουρολογίας του Α.Π.Θ., κ. Απόστολος Αποστολίδης. Το βραβείο έλαβε από τη συντακτική ομάδα του «The Journal of Urology» της Αμερικανικής Ουρολογικής Ένωσης, για το σύνολο των υπηρεσιών του και των κριτικών του σε δημοσιεύσεις βασικής έρευνας.

Η επίσημη ανακοίνωση για τον απονεμηθέντα τίτλο θα γίνει στη διάρκεια δεξίωσης που θα παραθέσει ο Elsevier, εκδότης του περιοδικού, την Κυριακή 20 Μαΐου, στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης των μελών της Αμερικανικής Ουρολογικής Ένωσης. Τέλος, στο τεύχος Ιουνίου της σχετικής έκδοσης, θα υπάρχει ειδικό κείμενο αφιερωμένο στον κ. Απόστολο Αποστολίδη, εξηγώντας τη σημασία του έργου του και την αξία του βραβείου που του αποδίδεται. Σημειώνεται πως ο  Απόστολος Αποστολίδης είναι εταίρος και μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του ΙΜΟΠ.

 

Βιογραφικό:

Απόστολος Αποστολίδης, Επίκουρος Καθηγητής

Ουρολογίας/Νευροουρολογίας Α.Π.Θ. 

Πήρε πτυχίο Ιατρικής και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ουρολογίας (1998) στο Α.Π.Θ.. Εργάστηκε στη συνέχεια ως επιστημονικός συνεργάτης των ειδικών ιατρείων Νευρο-Ουρολογίας/Ουροδυναμικής και Ανδρολογίας, παράλληλα με την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής του (2004). Διετέλεσε Επιμελητής Β΄ στην Ουρολογική Κλινική του Γ. Ν. Χαλκιδικής (2000–2002), οπότε και έλαβε ετήσια υποτροφία από το European Urological Scholarship Programme για την εκπόνηση έρευνας με θέμα την παθοφυσιολογία των αισθητικών οδών της ουροδόχου κύστης και τη χρήση πειραματικών ενδοκυστικών θεραπειών (αλλαντική τοξίνη, ρεζινιφερατοξίνη) για την αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων από νευρογενή ή ιδιοπαθή υπερλειτουργία του εξωστήρα στα Νοσοκομεία National Hospital for Neurology and Neurosurgery και

Hammersmith στο Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία. Μετά το τέλος της υποτροφίας και για τα επόμενα 3,5 έτη, συνέχισε να εργάζεται ως κλινικός ερευνητής του Institute of Neurology, University College London (UCL), ώς το 2006, οπότε και αναγορεύθηκε Λέκτορας του Α.Π.Θ. Η συνεργασία του με το UCL συνεχίζεται, καθώς έχεθ αναγορευθεί επίτιμος Λέκτορας. Από το 2007 ώς σήμερα, έχει διατελέσει κύριος ερευνητής σε σειρά πολυκεντρικών μελετών και ερευνητικών πρωτοκόλλων. Έχει υπάρξει πρόεδρος επιστημονικών συνεδριών σε διεθνή συνέδρια. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά (49 άρθρα στο PubMed), έχοντας τιμηθεί με το βραβείο καλύτερης δημοσίευσης στο British Journal of Urology International για το έτος 2004. Το 2008, οργάνωσε το 1st European Consensus Meeting on the Use of Botulinum Toxin in Urology (European Urology 2009, 55(1): 100-120). Είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, μέλος της συντακτικής επιτροπής στα περιοδικά European Urology και Neurourology & Urodynamics και έχει σημαντικό αριθμό αναφορών στο επιστημονικό του έργο. Τον Αύγουστο του 2011, αναγορεύτηκε Επίκουρος Καθηγητής.