3ο Κλινικό Φροντιστήριο Λειτουργικής και Επανορθωτικής Ουρολογίας

3o Κλινικό Φροντιστήριο Λειτουργικής και Επανορθωτικής Ουρολογίας Αγριά Βόλου 14-16 Ιουνίου 2013

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων διοργανώνει το Κλινικό Φροντιστήριο Λειτουργικής και Επανορθωτικής Ουρολογίας στην Αγριά του Βόλου μεταξύ 14 και 16 Ιουνίου 2013.

Φέτος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Φροντιστήριο θα υλοποιήσει ένα φιλόδοξο στόχο: Τη δημιουργία Τυποποιημένων Διαδικασιών Λειτουργίας (ΤΔΛ) ή αλλιώς τα SOPs (Standard Operational Procedures) των Ουρολογικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ειδικότερα, το φετινό Φροντιστήριο είναι αφιερωμένο στην ομάδα ομοφωνίας για τις ΤΔΛ των διαγνωστικών εξετάσεων στις διαταραχές ούρησης. Συγκεκριμένα, συγκροτήθηκε ομάδα ειδικών η οποία εργάζεται με συγκεκριμένη και αυστηρή μεθοδολογία προκειμένου να ετοιμάσει μια πρόταση ομοφωνίας. Στο φροντιστήριο θα γίνει η κριτική ανάλυση ώστε η ομάδα να βοηθηθεί στην οριστικοποίηση των θέσεων και στην τελική δημοσίευσή τους.

Όπως όλες οι δράσεις του ΙΜΟΠ, έτσι και το 3ο Κλινικό Φροντιστήριο έχει ήδη τον μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων, ιατρών Ουρολόγων από όλα τα μέρη της Ελλάδας, που  ενδιαφέρονται για την μεταφορά της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης στην καθημερινή κλινική πράξη, έργο που υλοποιεί με συνέπεια το ΙΜΟΠ χάρη στην στήριξη πολλών φαρμακευτικών εταιριών.

 

Μάθετε περισσότερα