Η παρουσία του ΙΜΟΠ στο μήνα Eλληνικών βιβλίων Design

Απρίλιος 2013 Βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, Πανεπιστημίου 37 Αθήνα

Το  βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου στην οδό Πανεπιστημίου 37 διοργανώνει μήνα Γραφιστικής - Design, σε συνεργασία με το περιοδικό gr design, με ειδικό αφιέρωμα στα βιβλία Γραφιστικής  Ελλήνων  δημιουργών με πρόγραμμα διαλέξεων, παρουσιάσεων  και  μόνιμη έκθεση  έργων από  ελληνικά βιβλία design.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών.

Το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων τυγχάνει μεγάλης προβολής καθώς ένα ολόκληρο σταντ της έκθεσης φιλοξενεί και εκθέτει γραφιστικές δημιουργίες που έγιναν για λογαριασμό του. Ανάμεσά τους το έντυπο της ταυτότητας του Οργανισμού αλλά και κάποια από τα SEX info Graphics που δημιουργεί φέτος για την ενημέρωση του κοινού σε διάφορα θέματα σεξ.

Σκοπός της διοργάνωσης αυτής, μέσα από το κάλεσμα των σπουδαστών, καθηγητών αλλά και ανθρώπων του ντιζάιν, είναι  η ενημέρωση για τους ελληνικούς τίτλους βιβλίων γραφιστικής, των δημιουργών τους αλλά και νέων εκδόσεων από το εξωτερικό.

 Παράλληλα θα γίνει η παρουσίαση του νέου ελληνικού περιοδικού «gr design». Πρόκειται για ένα περιοδικό γραφιστικής με κύριο άξονα, πέρα από την καινοτόμο ενημέρωση, τη συμμετοχή στην εκπαίδευση και την παρουσίαση της δράσης σπουδαστών  αλλά και καταξιωμένων  δημιουργών.

Οι σπουδαστές των σχολών θα  έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ειδικά χαρτιά και ειδικές εκτυπώσεις από χορηγούς της διοργάνωσης που θα  έχουν γωνιές, εντός του βιβλιοπωλείου, με έργα τους και προϊόντα τους.  Με ανοιχτή πρόσκληση στις σχολές γραφιστικής, μαθήματα των σχολών θα γίνονται  στους χώρους του βιβλιοπωλείου και σπουδαστές θα εκθέσουν έργα τους με θεματικές εμπνευσμένες από ελληνικά βιβλία.

Tη κεντρική βιτρίνα του  βιβλιοπωλείου θα επιμεληθεί η σχολή VELLIOS SCHOOL OF ART

Εκθέτουν ο Δημήτρης Αρβανίτης, οι Beetroot, oι Designers United, οι Greekinfographics, Ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, η Ζωή Κατσιγιάννη, ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, και ο Φώτης Πεχλιβανίδης.