2ο Κλινικό Φροντιστήριο Λειτουργικής και Επανορθωτικής Ουρολογίας 8-10 Ιουνίου

 

                                                                       

 

Θεσσαλονίκη 1 Ιουνίου 2012

                                                                                                                                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 2η φορά,  θα πραγματοποιηθεί  το Κλινικό Φροντιστήριο Λειτουργικής και Επανορθωτικής Ουρολογίας στις 8 με 10 Ιουνίου 2012 στην Αγριά Βόλου.

Το Φροντιστήριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (www.imop.gr) και το Κέντρο Εγκράτειας και Παθήσεων του Πυελικού Εδάφους (Κ.Ε.Π.Π.Ε.) της Μονάδας Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (Μ.Μ.Ο.Π.) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τη φυσική συνέχεια του περυσινού, επιτυχημένου, 1ου Κλινικού Φροντιστηρίου, που είχε διεξαχθεί σε δύο άξονες, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα. Φέτος, με γνώμονα την ευχερέστερη πρόσβαση των συμμετεχόντων όλων των γεωγραφικών διαμερισμάτων της χώρας, επιλέχτηκε ως τόπος διεξαγωγής η προνομιακή Αγριά του Βόλου.

 

Η Λειτουργική Ουρολογία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της Ουρολογίας, αφού 1 στους 8 άντρες και γυναίκες υποφέρουν από συχνουρία (ημερήσια και νυκτερινή), επιτακτική ούρηση (έντονη πίεση, για να πάμε για ούρηση άμεσα) ή και ακράτεια ούρων.

Το φροντιστήριο απευθύνεται σε Ουρολόγους, αφού η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων αυτών και των παθήσεων με τις οποίες συνδέεται (υπερδραστήρια κύστη, ακράτεια από προσπάθεια, νευρογενής κύστη, καλοήθης υπερτροφία προστάτη κ.ά.)  κρύβει πολλά μυστικά. Στην διάρκειά του,  θα γίνει παρουσίαση όλων των νεότερων επιστημονικών δεδομένων και αποκρυπτογράφηση των απλών καθημερινών τεχνικών του ουρολογικού ιατρείου για τη διαγνωστική και τη θεραπευτική προσέγγιση των ασθενών.

 

Στο φροντιστήριο, επιδιώκεται να συνδυαστεί η τεκμηριωμένη ιατρική με την εμπειρία της κλινικής πράξης σε μία αμφοτερόπλευρα διδακτική διάδραση μεταξύ μιας επίλεκτης ομάδας «εκπαιδευτών» που έχουν να επιδείξουν αυξημένη ενασχόληση με τα αντικείμενα της Λειτουργικής Ουρολογίας –Νευροουρολογία & Ουροδυναμική, Γυναικολογική Ουρολογία, Ανδρική Ακράτεια– και Ουρολόγων που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους ή και να εμβαθύνουν στους παραπάνω τομείς.

 

Συντονιστές του προγράμματος είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Εγκράτειας  και Παθήσεων του Πυελικού Εδάφους (Κ.Ε.Π.Π.Ε.) του Α.Π.Θ. και του ειδικού Ιατρείου Νευροουρολογίας και Γυναικολογικής Ουρολογίας της Β΄ Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. (Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης), Επίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας-Νευροουρολογίας, Απόστολος Αποστολίδης, και ο Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ., Δημήτρης Χατζηχρήστου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων.

 

Το πρόγραμμα φέρει την αναγνώριση του Προγράμματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας και πραγματοποιείται χάρη στην αρωγή της εταιρείας «Pfizer», που είναι η αποκλειστική χορηγός της εκδήλωσης.

 

 

Επισυναπτόμενα αρχεία: