Βίκτωρ Μανωλάς
Πραγματικό όνομα:
Προσωπικά στοιχεία
Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Semmelweis το 1999 με βαθμό «Λίαν Καλώς».
Από το 1999 έως το 2001, διετέλεσα άμισθος επιστημονικός ερευνητής στο Τμήμα Επιστημών Υγείας και Αθλητικής Ιατρικής, στο Ινστιτούτο Κινησιολογίας και Ιατρικών Επιστημών της Σχολής Διδακτορικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Semmelweis, Βουδαπέστη, Ουγγαρία, στο Ερευνητικό Πρόγραμμα: “Καρδιο-αγγειακά, Ορμονικά και Μεταβολικά Στοιχεία της Προσαρμογής του Ανθρωπίνου Σώματος στην Φυσική Άσκηση” (Διευθυντής: Καθηγητής Prof. Robert Frenkl (H.A.S.), M.D., D.Sc., Ph.D.) υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Prof. Dr. Pavlik Gabor, M. D., Ph.D.
Κατά την περίοδο 2001-2002 εκπόνησα τη Διδακτορική του Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Semmelweis Βουδαπέστης με τίτλο: “Υπερηχογραφικές Μεταβολές στην Ανάπτυξη της Αθλητικής Καρδιάς σε 9-18 ετών Θήλεα και Άρρενα άτομα και Αλλομετρικά Μοντέλα ως προς τη Σωματική Διάσταση”. Στις 20 Ιουλίου 2002 υπερασπίστηκα, κατά το εθιμοτυπικό, δημοσίως τη διατριβή μου και αξιολογήθηκα από την επιτροπή υπεράσπισης με βαθμό “Μετά Μέγιστου Επαίνου” (Summa Cum Laude) ή 96,6% στα 100%. Έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα (Ph.D.) του Πανεπιστημίου Semmelweis με τελικό βαθμό “ Μετά Επαίνου” (Cum Laude) το 2002.
Συνέχισα την εκπαίδευση του από 12.2002 έως 01.2004 στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείο Κορίνθου όπου έτυχα πλήρους απόσπασης, από την έναρξη μέχρι τη λήξη της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου, με πλήρη καθήκοντα βοηθού χειρουργικού τομέα. Ακολούθως εκπαιδεύτηκα στη Γενική Χειρουργική στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου έως τον Οκτώβριο του 2004.
Κατατάχθηκα στο Πολεμικό Ναυτικό στις 9/11/2004 και απολύθηκα με το βαθμό Εφέδρου Σημαιοφόρου Αξιωματικού (ΥΓ) Ιατρού του Π.Ν. στις 9/4/2006. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας στο Πολεμικό Ναυτικό με διαταγή Διευθυντού/ΝΝΑ Φ.071.3/421/05 τοποθετήθηκα ως εσωτερικός βοηθός στην Ουρολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (Ν.Ν.Α.) και εκπαιδεύτηκα στην Ουρολογία (Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Έρευνας, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Πολεμικό Ναυτικό).
Η εκπαίδευση μου στην Ουρολογία συνεχίστηκε στην Ουρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου του Άργους για ένα χρόνο. Ακολούθως εκπαιδεύτηκα και ολοκλήρωσα την ειδίκευσή μου στην Ουρολογία στην Ά Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών μετά από τρία έτη, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Ουρολογίας κ. Κ. Κωνσταντινίδη.
Παράλληλα και μετά από επιτυχείς εξετάσεις φοίτησα στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.): ¨Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική¨, της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και έλαβα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (M.Sc, Master’s Degree) με Βαθμό “Λίαν Καλώς” (8,16).
Θέμα της πτυχιακής μου εργασίας ήταν : «Οπισθοηβική, Λαπαροσκοπική και Ρομποτικώς υποβοηθούμενη Ριζική Προστατεκτομή: Μια συστηματική ανασκόπηση και συγκεντρωτική ανάλυση συγκριτικών μελετών ως προς την μετεγχειρητική στυτική λειτουργία» με επιβλέποντα τον κ. Νικόλαο Νικητέα, Αν. Καθηγητή Χειρουργικής.
Από το 2010 είμαι υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής, Χειρουργικού Τομέα, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Ουρολογίας κ. Κ. Κωνσταντινίδη με θέμα «Η κλινική σημασία της ανίχνευσης κυκλοφορούντων καρκινικών κυττάρων με εφαρμογή της multiplex PCR σε ασθενείς με κλινικά εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη αδένα» σε συνεργασία με το τμήμα Πειρ. Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Φυσιολογίας κ. Μιχαήλ Κουτσιλιέρη, ο οποίος συμμετέχει και στην τριμελή επιτροπή μαζί με τον Επικ. Καθηγητή Ουρολογίας κ. Χρήστο Αλαμανή.
Έλαβα τον τίτλο ειδικότητας της Ουρολογίας το έτος 2012 κατόπιν γραπτών και προφορικών εξετάσεων και είμαι τακτικό μέλος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Έχω παρουσιάσει εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχω συμμετάσχει στη δημοσίευση μελετών σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική και Γαλλική γλώσσα.
Συνεχίζω την έρευνα μου στην ογκολογία του ουροποιητικού και συγκεκριμένα στον καρκίνο του προστάτη αδένα