Πρόγραμμα

Από 30 Μαΐου έως και 1 Ιουνίου, στην Αγριά Μαγνησίας, συζητήσαμε για την Αποτελεσματικότητα και τις Ανεπιθύμητες Ενέργειες της Φαρμακοθεραπείας και τους Κλινικούς Χειρισμούς Βελτίωσης.

Ειναι η πρώτη φορά στην Ουρολογία που ασχοληθήκαμε σε βάθος, οχι με τα καλά, αλλα με τα προβλήματα των θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Αναφερόμενοι ονομαστικά σε όλα τα σκευάσματα της λειτουργικής Ουρολογίας όπως αντιχολινεργικά, α-αναστολείς, μιραμπεγρόνη, δεσμοπρεσσίνη, δουλοξετίνη, τεστοστερόνη, αναστολείς φωσφοδιεστεράσης, SSRIs, αντιβιοτικά και τους συνδυασμούς τους.

Συζητήσαμε για τα προβλήματα συμμόρφωσης των ασθενών, κάναμε προτάσεις για καλύτερη ανοχή με βάση θεραπευτικά πρωτόκολλα που μας υποδείξαν διακεκριμένοι ειδικοί ιατροί των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Τέλος, για πρώτη φορά αφιερώσαμε χρόνο να συζητήσουμε για "τα μυστικά της φύσης", αφου τα λεγόμενα nutraceuticals έχουν ηδη μπει στη φαρέτρα και των Ουρολόγων. Τα φυτικής προέλευσης φάρμακα και τα διατροφικά συμπληρώματα αποτελούν σε κάποιες περιπτώσεις ολοκληρωμένες θεραπείες π.χ. λιθίαση και LUTS, ενω σε άλλες είναι απαραίτητα για μια ολοκληρωμένη θεραπεία  όπως ουρολοιμώξεις, κολπίτιδες, υπογονιμότητα.

Κατεβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα από το 4o Kλινικό Φροντιστήριο  Λειτουργικής και Επανορθωτικής Ουρολογίας